Thursday, October 14, 2010

PAS bergayut pada dahan rapuh

Malas nak ulas panjang-panjang pemilihan calon dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang sedang berjalan sekarang.

PKR parti yang cukup banyak masalah. Parti yang dikaitkan sebagai adik tiri UMNO.

PAS dan DAP lagi bergaya berbanding parti itu namun Abdul Hadi Awang Presiden PAS lebih berkeyakinan Anwar Ibrahim sebagai ketua dalam Pakatan Rakyat. Apa nak jadi dengan PAS ini ?

Ialah, phobia Terengganu hanya dapat diperintah selama satu penggal sahaja masih menghantui Hadi agaknya.

PAS perlu mendepankan diri sebagai ketua dan bukan sebagai pengikut.

Ini bukan masa bergayut pada dahan yang rapuh.

3 comments:

Anonymous said...

orang umno yang sembahyang dan mengucap (memperbaharui syahadah seperti kata Dato' Sheikh Zakaria Awang Besar Ahli Majlis Fatwa Kedah) paling kurang 10 kali sehari dianggap musuh dan kafir. dap yang tak pernah sembahyang dan tak pernah buat jasa apa pun kat umat islam dianggap saudara dan peluk-peluk pulak tu. agaknya inilah yang dimaksudkan Rasulullah bahawa di akhir zaman ni jangan terkejut bahawa orang yang nampak rupa macam baik tapi sebenarnya jahat tapi ada manusia yang nampak rupa macam tak baik tapi sebenarnya lebih baik. akhir zaman ni kata orang semuanya kena tengok terbalik. tapi itulah amalan tok-tok lebai pas yang totok ni.

Pak lah said...

Tuan
Hadi Awang sepatutnya serahkan jawatan Presiden kepada orang lain. Bab ceramah dia bijak tapi bab mentadbir dia lemah.

Anonymous said...

"orang umno yang sembahyang dan mengucap (memperbaharui syahadah seperti kata Dato' Sheikh Zakaria Awang Besar Ahli Majlis Fatwa Kedah) paling kurang 10 kali sehari dianggap musuh dan kafir. dap yang tak pernah sembahyang dan tak pernah buat jasa apa pun kat umat islam dianggap saudara dan peluk-peluk pulak tu. agaknya inilah yang dimaksudkan Rasulullah bahawa di akhir zaman ni jangan terkejut bahawa orang yang nampak rupa macam baik tapi sebenarnya jahat tapi ada manusia yang nampak rupa macam tak baik tapi sebenarnya lebih baik. akhir zaman ni kata orang semuanya kena tengok terbalik. tapi itulah amalan tok-tok lebai pas yang totok ni."

Pttuiih...UMNO peluk MCA, GERAKAN< MIC boleh?!!! Mengucap 10 kali sehari kalau makan rasuah, kaki botol, kaki perempuan, kaki songlap duit rakyat ...apa barang!!! Ooo...bila time gini baru nak quote Rasulullah...yang Rasulullah bersabda ikut Quran & Sunnah, nescaya tak sesat...ada UMNO buat, dah 53 tahun dah weeiii...khak pttuiih!!!!